Stanowisko Grupy Azoty Police

W związku z informacjami, które posłowie Platformy Obywatelskiej Arkadiusz Marchewka, Sławomir Nitras oraz Norbert Obrycki przekazali mediom podczas piątkowej konferencji Grupa Azoty Zakłady Chemiczne „Police” S.A. informuje, że gros tych doniesień nie pokrywa się z rzeczywistością. Upublicznianie przez posłów Platformy Obywatelskiej nieprawdziwych informacji wpisuje się w nurt rozpowszechniania kłamliwych, szkodzących spółce i szkalujących ją doniesień.
Pełną i rzetelną informację o sytuacji zakładu zarząd spółki z prezesem Wojciechem Wardackim na czele przedstawi podczas poniedziałkowego posiedzenia Zachodniopomorskiego Zespołu Parlamentarnego, którego członkami są wymienieni politycy. Zwołanie przez parlamentarzystów Platformy Obywatelskiej konferencji prasowej tuż przed posiedzeniem zespołu, w którym swój udział potwierdzali już wcześniej przedstawiciele spółki jaskrawie ukazuje ich złe intencje, a nie rzeczywistą wolę poznania prawdy.